6. ožujka 2011.

Set za ugradnju umjetnih nokti

Ovo je post za sve one koji si planiraju po prvi put naručiti set za nokte. Kao prvo, što se poštarine tiče, ona obično bude do 50 kuna (rijetko kad više), ako naručujete unutar države. Stvari vam stižu u roku od dva tri dana, na kućnu adresu ili poštu, ovisi kako se dogovorite. Otvorite četvore oči kad naručujete materijal da vas netko ne zezne, jer ima puno prevaranata, jako uvjerljivih prevaranata... Ovo se ne tiče baš teme, ali mislim da je vrijedno da spomenem: od jedne gospođe sam čula priču kako je njen ili od njene prijateljice sin naručio mobitel preko interneta, uredno je platio račun i preuzeo paket na pošti, ali kad ga je otvorio, unutra je bio kamen, koji je po težini odgovarao težini mobitela... Ne kažem da će se vama dogoditi to isto, ali možda će vam se dogoditi da iz neznanja kupite nešto za 500 kuna, što inače košta 100 kuna, recimo...
Sad, internet je pun oglasa sa gelovima za nokte i opremom za nokte, a najlakše ćete vidjet što se nudi ako u tražilicu upišete nešto kao: set za nokte, set za geliranje noktiju, profesionalni set za ugradnju noktiju, početnički set samostalnu ugradnju i geliranje itd..
Realne cijene za materijal i pribor bi bile:
uv lampa, 36 w, sa 4 žarulje po 9 w, 350-400 kuna
kistovi, (broj 4 i 6) 20ak kuna po komadu
gelovi, 15 mililitara = 100 kuna
gelovi u boji, 5 ml = 50 kuna
rašpice, 5 do 10 kuna po komadu
polirni blok ili blok za matiranje = 5 kuna
papirnati ručnici, u dućanu za 5 kuna dobijete 2 role
alkohol (kupite ga u ljekarni), 96%, a ako ga ne nađete nigdje onda je dobar i 70% (ja sam neki dan litru 96% platila 28 kuna)
šablone ili forme za nokte, 500 komada = 70 kuna
tipse, 100 komada = 40 do 80 kuna
ljepilo za tipse, 3 grama = 10 do 20 kuna
rezač tipsi = 40ak kuna
ukrasi, razni (šljokice, cirkončići, perlice), 5 do 20 kuna po kutijici (kutijica veličine one od gela od 5 ml)

I još nešto, ne žurite i ne nasjedajte na oglase tipa: AKCIJA!!! Još malo pa nestalo! To su obične navlakuše, vjerojatno im roba stoji u skladištu i ne mogu je prodat, pa iz očaja daju tako bombastične oglase. Još prije samo pola godine su cijene kvalitetnih gelova bile 150 kn = 15 ml, a sad su već ti mjeseca 100 ili čak negdje i 80 kn = 15 ml. Tržište je iz dana u dan sve zasićenije i cijene će još padati.


*Ako Vas zanimaju ostali postovi sa ovoga bloga, kliknite na naslov ovoga posta. To će vas odvesti na početnu stranu bloga, odakle možete početi pregledavati sve ostale postove. danifunnails@gmail.com