21. lipnja 2011.

Crtanje akrilnim bojama

Puno cura je pitalo kako se koristiti akrilnim bojama i gdje se nabavljaju, pa da nešto napišem i o tome.
Akrilne boje, kao i kisteve i druge ukrase za nokte možete kupiti u raznim dućanima gdje se prodaje slikarski pribor ili hobby art pribor. U Zagrebu ima nekoliko takvih dućana, a za sve vas koji ste dalje, te boje možete naručiti od distributera od kojih naručujete i gelove. Većina ih ima akrilne boje.

Akrilne boje se nanose prije završnog sjaja. Znači na gotov, obrađen nokat, nacrtate što želite, pustite boju da se dobro osuši na noktu i preko toga nanesete gel za sjaj i to je to. Nikada ne nanosite akrilnu boju preko cijelog nokta, već samo djelomično, da se nokat kasnije ne bi oljuštio.

Kako se koriste akrilne boje. E sad pošto sam ja još na vi sa crtanjem akrilnim bojama, najbolje je da vam stavim koji koristan link na you tube, pa da vidite kako to profesionalci rade. Nije nikakva mudrost, potrebno je samo strpljenje i vježba i boje koje nisu prerijetke, odnosno, bitno je da boje dobro pokrivaju i da je kist odgovarajući.  Nakon korištenja kisteve dobro dobro isperite vodom i posušite papirom, da se ne bi skorili od boje i uništili.

Evo linkova:
http://www.youtube.com/watch?v=5OtJS0_7emE&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=k9rE-W1uztQ
http://www.youtube.com/watch?v=hyi-Y2ATjoA&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=H6MITivrQ20&feature=related

*Ako Vas zanimaju ostali postovi sa ovoga bloga, kliknite na naslov ovoga posta. To će vas odvesti na početnu stranu bloga, odakle možete početi pregledavati sve ostale postove. danifunnails@gmail.com