4. studenoga 2010.

Ljepljenje tipsi

Za početak je potrebno pogurat kožicu i izmatirat nokte polirnim blokom ili rašpicom da se što bolje odmaste i pripreme za ljepljenje tipsi. Nakon toga ih prebrišemo cleanerom, i počnemo odabirati tipse za svaki nokat posebno.


Jako je važno da tipse ne budu ni preširoke ni preuske. Ako imamo tipse koje su proširene u dijelu koji se lijepi na nokat, tj. u utoru, ponekad ih moramo suzit sa strana i prilagoditi noktu. Kada to napravimo spremni smo za ljepljene. Da bi tipse dobro prionule uz nokte, ne smijemo šparati na ljepilu. Potrebno je u utor staviti kap ili dvije ljepila i detaljno ih razmazati po cijelome utoru, a zatim tipsu zalijepit na nokat na način da njenu sredinu naslonimo na slobodni rub nokta i da onda s njom klizimo prema dolje dok utor ne sjedne na slobodni rub nokta. Kada se to dogodi, lagano pritisnemo tipsu da se ljepilo ravnomjerno rasporedi između i da istisnemo sav zrak i višak ljepila. Taj položaj zadržimo 3-4, ili više sekundi (sve ovisi kakvo ljepilo imate, jer neka ljepila lijepe tek nakon 30ak sekundi), a zatim pustimo i obrišemo višak ljepila. Na taj način, jednu po jednu, zalijepimo i sve ostale tipse. Sada ih je kliještima za tipse potrebno odrezati na željenu dužinu.


Nakon toga, potrebno je izrašpati prijelaz između tipse i prirodnog nokta, a možete izrašpati i tipsu sa svih strana na onaj oblik koji će nokat imati na kraju. U tome nam puno može pomoći tip-blender, odnosno omekšivać tipsi. Tip blender je rijetka tekućina  koju nanosimo u jednom potezu, poprijeko, na mjestu spoja. To učinimo na svim noktima i zatim pristupimo rašpanju prijelaza. Kada izrašpamo sve prijelaze, lagano izmatiramo ostatak tipsi. Zatim brišemo nokte cleanerom, premažemo ih  baznim gelom  i posušimo (zapečemo) 1-2 minute u lampi.

 

Zatim nanosimo gradivni gel, bijeli ako radimo francusku manikuru, te prozirni (ili neki drugi po želji). Kada se taj gel posuši 2 minute u lampi, prebrišemo ga cleanerom. Sada je na redu rašpanje, da se dobije što ljepši oblik nokta (sve ovisno o željama klijentice). Nakon toga ukrašavamo nokte ako želimo. Nakon ukrašavanja slijedi završni sjaj. Mislim da je bitno napomenuti da je možda čak bolje ukrase stavit nakon baznog gela, pa tek onda gradivni, rašpanje i završni sjaj. Sve ovisi što želite postiči. Ovisno od proizvođača, završni sjaj se suši u lampi od 1-2 pa do nekoliko minuta. Također, neke je nakon sušenja u uv lampi potrebno prebrisati cleanerom, a neke ne.



*Ako Vas zanimaju ostali postovi sa ovoga bloga, kliknite na naslov ovoga posta. To će vas odvesti na početnu stranu bloga, odakle možete početi pregledavati sve ostale postove. danifunnails@gmail.com