25. studenoga 2010.

Uništeni nokti

Da li uv gel uništava nokte? Ne, nokte uništava prekomjerno rašpanje. Prije nanošenja gela prvi put, nokte je potrebno blago zarašpati, najbolje polirnim blokom ili rašpicom 150-180 grita, tek toliko da se ne sjaje i da nema kožice na njima, obrisat cleanerom, odnosno alkoholom i nanijeti primer. To je garancija da će nokti držati dugo, naravno, ako budu kvalitetno napravljeni. Prekomjernim rašpanjem se postiže samo suprotan učinak. Naime, nokti postaju tanki, savitljivi, bolni i kako onda očekivati od takvog nokta da bude potpora masi gela koja je naljepljena na njega.

U puno slučajeva do prerašpavanja dolazi, kada netko želi trajno ukloniti gel sa noktiju. U takvim slučajevima je potrebno strpljenje, polagano rašpanje kojim se ne ide skroz do prirodnog nokta. Puno je bolje ostaviti tanak sloj gela na noktu i pričekat 3-4 mjeseca da cijela pločica nokta nanovo izraste.

Primjer prerašpanih noktiju, kojima je 1/3 ploče nokta ponovno izrasla



*Ako Vas zanimaju ostali postovi sa ovoga bloga, kliknite na naslov ovoga posta. To će vas odvesti na početnu stranu bloga, odakle možete početi pregledavati sve ostale postove. danifunnails@gmail.com