10. siječnja 2011.

Upute za ugradnju uv gelom



Već sam pisala o postupku ugradnje umjetnih noktiju, ali imam potrebu da ponovno napišem nešto o načinu geliranja, odnosno o postupku koji mi se do sada pokazao kao najjednostavniji, a da nokti najljepše ispadnu. Neću pisati o obradi prirodnih noktiju, tipsi ili umetanju šablona, već ću samo navesti postupak nanošenja i sušenja gelova u 4 koraka geliranja...

1. korak: Dakle, prvo nanesem bazni gel u što tanjem sloju na sve nokte jedne ruke, pri tome pazim da ne dotaknem kožicu. To se najbolje postiže, ako na kistu nema previše gela. Manje gela na kistu, bolja kontrola gela, da se ne slije u zanoktice. Sa svake strane ostavim po pola milimetra do kožice nokta slobodno. Dok se nokti te ruke suše u lampi 2 minute, isti postupak obavim na drugoj ruci, pa onda ona ide u lampu na dvije minute.

2. korak: Ako radim francusku manikuru, nakon ova dva sloja gelova, sada nanosim cover gel, ako cura ima kratku pločicu nokta ili npr. bijele fleke i slično. Cover gel stavljam svugdje gdje želim nešto zakamuflirati, s tim da ga stavljam u vrlo maloj količini i da ga pomalo razvučem prema rubovima nokta, ali nikada skroz preko cijelog gradivnog gela, tako da što prirodnije izgleda na noktima. Također, taj gel nikada ne nanosim na mjesta na kojima će biti bijeli gel za frenč. Uvijek radim nokat po nokat. Jedan nokat napravim, pa ta ruka ide u lampu  da se gel malo stegne (makar desetak sekundi) dok ja napravim drugi nokat na drugoj ruci, i tako naizmjence, nanesem kamuflažni gel na sve nokte. Ako cura ima dovoljno dugu i lijepu pločicu nokta, onda nanošenje cover gela preskočim. Zatim nanosim bijeli gradivni gel, također prst po prst, a kada sam gotova s nanošenjem, dodatno posušim svaku ruku po dvije minute u uv lampi.

Ako cijele noke bojim u neku boju, također nakon prvog sloja gela, bojim jedan po jedan nokat i sušim naizmjence. Uovoj fazi izrade, stavljam i sve ukrase osim konad pečata, iako ni to nije zabranjeno :-) 

3. korak:  Sada radim punjenje, tj. oblikujem nokte prozirnim gradivnim gelom, da dobijem c-luk. Također radim nokat po nokat, na način da na nokat nanesem kuglicu gela i rastegnem ga po cijeloj pločici nokta. Ako nisam zadovoljna c-lukom, okrenem ruku da je dlan gore, tako da se gel sam slije u lijepi c-luk nakon nekoliko sekundi. U ovom koraku se također mora paziti da gel ne dotakne kožicu. Kad je c- luk oblikovan na svim noktima, svaku ruku je potrebno još jedanput staviti u lampu dvije minute. Kad su nokti posušeni, skinem ljepljivi sloj sa pločice nokta pomoću alkohola i nokte izrašpam, da uklonim sve nepravilnosti na površini. Zatim ih ponovno prebrišem alkoholom, da uklonim svu prašinu.

4. korak: Nanesem u tankom sloju završni sjaj (koji se ne odmaščuje) na sve nokte jedne ruke. Pritom pazim da tim gelom "uokvirim" sve druge slojeve gelova, a da ipak ne dotaknem kožicu nokta. Stavim u uv lampu na sušenje dvije minute. Isto ponovim i na noktima druge ruke.

*Ako Vas zanimaju ostali postovi sa ovoga bloga, kliknite na naslov ovoga posta. To će vas odvesti na početnu stranu bloga, odakle možete početi pregledavati sve ostale postove. danifunnails@gmail.com